Hírek

Az érettségi vizsgajegyek fellebbezésével kapcsolatos tudnivalók

Bővebben...:

A Teológia (Humán) osztályba iratkozók számára tartott online beszélgetések eredményei

Bővebben...:

Fontos tudnivalók a IX.osztályba való beiratkozásról

Bővebben...:

A Teológiai (Humán) osztályba iratkozók számára tartandó online beszélgetés beosztása

Bővebben...:

Legfrissebb videó

Támogatóink

12722185 1082568538472547 114687063 o

Tudnivalók

a 2020–2021-es tanév előkészítő osztályába történő beiratkozásról

 

Iskolánk a 2020–2021-es tanévben két előkészítő osztályt indít:

 • E. A osztály (német nyelvoktatás),
 • E. B osztály (angol nyelvoktatás).

Az iskolánkba való felvétel a minisztérium által kiadott módszertan alapján történik, az általános és az iskola saját szempontrendszere alapján. A sajátos szempontrendszerünk itt tekinthető meg.

A nyílt napot március 5-én, 17 órától szervezzük, ahol a gyerekek játszóház keretében ismerkedhetnek a tanítókkal. Ez a tevékenység megfelel a kritériumrendszerünk első pontjának!

Az előkészítő osztályba való beiratkozás a következő módon zajlik:

- Július 7-ig írathatók be az előkészítő osztályba azok a gyerekek, akik 2020. augusztus 31-ig betöltik a hatodik életévüket
- A gyerekek előkészítő osztályokba való besorolásának első szakasza július 8-20. között zajlik egy számítógépes alkalmazás és az iskola vezetőségének határozatai alapján.
- Július 21-31. között a fennmaradó helyekre sorolják be azokat a gyerekeket, akik valamilyen okból nem vettek részt az első szakaszon.
- Szeptember 1-4. között a tanfelügyelőségek összesítik és megoldják minden olyan gyermek helyzetét, akiket egyetlen oktatási intézménybe sem írattak még be, vagy más okok miatt problémák merültek fel, mindenekfölött a gyermek érdekét tartva szem előtt – áll a rendelkezésben.

Amennyiben a kérelmezés, illetve az engedélyek kibocsátása és elküldése e-mailen vagy postai úton zajlik, az oktatás megkezdése után legtöbb két héttel fel kell mutatni a kérvényhez csatolt dokumentumok eredetijét!

A beiratkozáshoz szükséges iratok:

 • hivatalos beiratkozási kérvény,
 • a gyerek születési bizonyítványa – eredeti és fénymásolat,
 • a szülő személyi igazolványa és annak másolata,
 • az iskola saját szempontrendszerének megfelelő igazolások,
 • pszichológiai felmérés (abban az esetben, ha a gyerek nem tölti be szeptember 1-ig a hat évet),
 • az iskola és szülő közötti szerződés,
 • az iskola által szerkesztett kérdőív kitöltése.

( A kitöltendő kérdőívek az iskola titkárságán vehetők át.)

A szülők figyelmébe ajánljuk:

 • Túljelentkezés esetén nem tudjuk biztosítani az igényelt tanítóhoz való bejutást.
 • Túljelentkezés esetén az osztályok összetételéről az iskola Vezető Tanácsa dönt.
 • Felkérjük a kedves szülőket, hogy a törvényes utasításokat vegyék figyelembe, és e szerint járjanak el. Továbbá megkérjük, hogy az iratkozás előtt tanulmányozzák az iskola belső rendszabályzatát, amely az iskola könyvtárában található.
 • A gyermekek osztályközösségbe való leosztása, valamint az idegen nyelv megállapítása szeptember elején történik.
 • Túljelentkezés esetén nem tudjuk biztosítani a megjelölt idegen nyelv oktatását.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

 
10612701 805764449470729 5883748619594171308 n

 

Tájékoztató

iskolánk elemi osztályainak tevékenységeiről

Iskolánk elemi osztályaiban a hagyományos és korszerű módszerek ötvözésével igyekszünk biztosítani tanulóink szellemi, lelki, erkölcsi nevelését és fejlődését. A szakmai szempontból gondosan kiválasztott tanítók, a szükséges alapfeltételek, a tanfelszerelések, a hangulatos osztálytermek mind ezt a célt szolgálják.

Fontos célkitűzésünk a tehetséggondozás, amely állandó és megtervezett tevékenység formájában történik. A tanítók és a Balázs Ferenc Oktatási Központ munkatársai a tehetséges gyermekeknek anyanyelvből (beszédművelés, szövegértés, helyesírás) és matematikából térítésmentesen külön foglalkozásokat szerveznek. A 2018-2019-es tanévtől az elemisták számára robotika kört tartunk, ahol a kisdiákok játékosan sajátíthatják el a modern technológia fortélyait.

A tehetséggondozás mellett felzárkóztató tevékenységeket tartunk, melyekkel elősegítjük a román nyelv tanulását és a helyesírás fejlesztését.

Választott tantárgyként/programként ajánljuk: a Kicsinyek kórusát, a blockflöte- és néptáncoktatást, a képzőművészeti kört, a sportjátékokat, valamint III-IV osztályban a tudománykört. A fent említett programokat az egyház és a szülők anyagi támogatásával működtetjük.

A délután folyamán az Instrumentor Egyesület magánúton zongora- és gitároktatást biztosít.

Iskolánkban intenzív angol és német nyelvoktatás folyik: E-I-II. osztályokban heti 2 órában, III-IV. osztályban heti 4 órában. Ezt a programot a szülők és az állam anyagi támogatásával valósítjuk meg.

Az iskolai programon belül - amennyiben igény van rá, és a szülő anyagilag támogatja - ebédet is biztosítunk, majd ezt délutáni foglalkozás – Kikötő program - (lazító játékok, lecketanulás) követi a tanítónő felügyelete alatt, délután 4 óráig. 

Tanulóink minden évben különböző versenyeken (anyanyelv, matematika, általános műveltség stb), sportvetélkedőkön vehetnek részt.

Iskolánk fejlesztőpedagógusa, pszichológusa és logopédusa közösen dolgozik azon, hogy az oktatói-nevelői munka minél hatékonyabb legyen. Egyre népszerűbb a szülők számára indított Napraforgó programunk, melynek keretén belül az érdeklődők hasznos tanácsokhoz juthatnak gyermekneveléssel, tanulási nehézségekkel, magaviseleti problémákkal kapcsolatosan. 

Szülőkkel, nagyszülőkkel együtt ünnepeljük a karácsonyt és tartjuk a farsangot. A tanév során ünnepélyeket, kirándulásokat és táborokat szervezünk, amelynek célja a közösségépítés és a vallásos-erkölcsi nevelés.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!


FaLang translation system by Faboba
Október 2020
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1