Hírek

Bentlakás szobabeosztás

Bővebben...:

Az előkészítő osztályok névsora

Bővebben...:

Látogatás a kolozsvári Román Nemzeti Bank épületébe XI.R

Bővebben...:

Nyolcadikosok Ballagása és ünnepi műsora

Bővebben...:

Legfrissebb videó

Támogatóink

A szervezők nagy örömére közel 250 kisiskolás jelentkezett és jelent meg a Most szólj, rigó! hagyományos versmondó versenyen a János Zsigmond Unitárius Kollégiumban, november 28-án. Nehéz volt a zsűrinek kiválasztani a jók közül a legjobbakat, de sikeresen megbirkózott e feladattal.

Az előkészítő osztály minden résztvevője nyertesnek bizonyult, hiszen itt nem volt rangsorolás: a versmondásnak és a vers hallgatásának az öröme volt a jutalom.

Ezt az örömet az I–IV osztályosok esetében tetézte a díjazás is.

Az első osztályosok közül a díjazottak: I. díj: Fábián Erika és Török Schuller Lilla; II. díj: Linczig Noémi és Urbán Előd Zoárd; III. díj: Hunyadi Ágota Eszter és Soós Zsuzsa; dicséretet kapott: Gózner Krisztina, Kopándi Botond, Mayer Kinczler Ella és Mărginean Szabó Norris; a Napsugár különdíját Incze Gergő és Kerekes Botond vehette át.

A második osztály legjobb versmondói: I. díj: Kovács Márk Gergő és Márton Dóra Eszter; II. díj: Páni Petra és Tămaş Tímea Brigitta; III. díj: Halmágyi Anita Noémi és Nagy Eszter; dicséretesek: Kálmán András, Kötő Nóra, Manasses Tamás és Pálfi Hanga; Napsugár különdíjat kapott Leş Beatrix és Lukács Anna Bíborka.

A harmadik osztály díjazott versmondói: I. díj: Ballán Rajmond és Finna Ágota; II.díj: Böjthe Soma és Mihályfalvi Csongor; III.díj: Csis Nándor és Czire Hanga Debora; dicséretben részesült: Chinces Júlia, Gálfalvi Patrick, Varga Fruzsina és Vass Anett; a Napsugár különdíj Deé Robert Sándoré és Szalontai Katáé lett.

A negyedik osztály eredményei: I. díj: Inczefi Imola és Kiss Boglárka Dalma; II. díj: Benkő Lilla és Botár Dóra; III. díj: László Ákos és Szilágyi Zsófia; dicséretet kapott: Barabás Bíborka, Bántó Karolina Andrea, Ecsedi Baumann Hanna és Józsa Benedek; a Napsugár különdíjat Darabont Csenge Zsófia és Székely Tímea vette át.

A díjazottak szép és értékes könyvjutalmakban részesültek a Koinónia Könyvtér, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetség, a Szivárvány és Napsugár szerkesztőségek valamint a Pro János Zsigmond Szövetség jóvoltából.

Gratulálunk mindenkinek, aki részt vett a versenyen, jövőre is várjuk őket.

Forrás: Szabadság.ro

FaLang translation system by Faboba
November 2019
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1