Hírek

JZsUK, angol-német-román nyelvű suliújságunk

Bővebben...:

4. heti tudománykör elemistáknak

Bővebben...:

Teqball a kollégiumban

Bővebben...:

Napraforgó program ”Gondot okoz a kiskamasz viselkedése?” előadás

Bővebben...:

Legfrissebb videó

Támogatóink

Évnyitó tudnivalók

Kedves Szülők, Kedves Diákok, Kedves Bentlakó Diákok!
Egy hét választ el bennünket az iskolakezdés napjától, lassan már mindannyian hangolódunk és tervezünk az idei iskolai évre .
Szeretnénk néhány hasznos információra felhívni mindannyiuk figyelmét az évnyitó és az első iskolai nap tudnivalóival kapcsolatosan, és megkérjük, hogy pontosan tartsák be az alábbi szempontokat:
· Az évnyitóra hagyományosan a belvárosi unitárius templomban kerül sor, 2017. szeptember 11-én, hétfőn, reggel 9 órától.
· A diákok 8:30-ig érkezzenek meg a saját osztálytermeikhez, onnan a tanítókkal és az osztálynevelőkkel együtt vonulnak be 8:45-kor a templomban kijelölt helyekre. Az újonnan induló osztályok (előkészítők, ötödikek és kilencedikek a kollégium zászlóját követve vonulnak be a kezdés pillanatában).
· A diákok az évnyitóra kizárólag ünneplő ruhába jöjjenek, amely fehér ing, fekete nadrág, a lányok számára térdig érő szoknya lehet, a cipő szintén ünnepi, ne sportcipő legyen. Kérjük azoknak, akiknek már van, tegyenek kollégiumi nyakkendőt.
· A szülőket megkérjük, hogy a templomban a szabadon maradt templompadokban foglaljanak helyet, a fotózást a templom piacán mellőzzék, ugyanis az előkészítő osztályok bemutatásáról az iskola fotósai készítenek majd portréfotókat, melyeket szívesen megosztunk majd ingyenesen a szülőkkel
· Az évnyitó után, 11 órától az osztálytermekben osztálynevelői órákra kerül sor 13 óráig, amiután kolozsvári diákok hazamehetnek.
· A bentlakó diákok számára 13 órától bentlakásnyitó gyűlésre kerül sor az első emeleti Dávid Ferenc imateremben, amelyen az új bentlakók szülei közül legalább egy szülő képviseleti jelenléte kötelező.

A Múzsáknak és Erényeknek épített iskola kapujának 2017-2018-as tanévi megnyitásával Istentől megáldott, erőben, fejlődésben és közösségi életben is teljes boldog új tanévet kívánunk minden diák és pedagógus számára !
A Kollégium Igazgatósága

2

Untitled

 

November 2017
H K Sz Cs P Szo V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3