Hírek

2020/2021-es tanév előkészítő osztályaiba történő beiratkozás

Bővebben...:

Matematikatanár - álláshirdetés

Bővebben...:

Az Unitárius óvoda dadus/takarító állást hirdet

Bővebben...:

Tájékoztató iskolánk elemi osztályainak tevékenységeiről

 

Bővebben...:

Legfrissebb videó

Támogatóink

Fejlesztőpedagógiai tanácsadás

Elérhetőség

Baczó Emese, fejlesztőpedagógus

János Zsigmond Unitárius Kollégium, II.emelet, 214-es terem

 

Fogadóórák

 Hétfő: 8:00-9:00

 Kedd: 15:00-16:00

 

      A fejlesztőpedagógus a pedagógiai-pszichológiai ismeretek birtokában ismeri a fejlődés és a fejlesztés elméleti koncepcióit, a személyiség és az értelmi fejlődés életkori és individuális jellemzőit, a tanulási nehézségek pszichológiai és pedagógiai diagnosztikai eljárásait. Jártas a prevenciós és korrekciós fejlesztés gyakorlati formáinak alkalmazásában óvodai, iskolai csoportban és egyéni fejlesztési formában. Feladata főként a gyermekek azon részképességeinek fejlesztése, melyekben a gyermek pedagógusa, vagy a szülő elmaradást észlel. Ez elsősorban az alábbi tevékenységeken keresztül nyilvánul meg:

  • Pedagógiai vizsgálatokat folytat. A vizsgálatok során felméri a gyermekek általános- és részképességeinek, figyelmének, emlékezetének, gondolkodásának és egyéb képességeinek szintjét, és azt összehasonlítja az életkor alapján elvárható szinttel.
  • Diagnosztikai tevékenységet végez. A felmérések alapján diagnosztizálja a gyermek problémáját, szükség esetén – például a sajátos nevelési igény megállapítására – szakértői vizsgálatot kezdeményez.
  • Szülőkkel, pedagógusokkal kapcsolatot tart, konzultál. Amennyiben a gyermek fejlesztése azt igényli, konzultál a szülőkkel, pedagógusokkal. A szülők és pedagógusok részére tanácsokat ad, szakirodalmat ajánl, konzultációs lehetőséget biztosít
  • Egyéni és csoportos foglalkozásokat vezet.  A gyermekeket a megfelelő foglalkozásokon és módszerekkel fejleszti.
  • Iskolaérettségi vizsgálatokat végez. A szülők vagy a pedagógusok kérésére iskolaérettségi vizsgálatokat végez azoknál a gyerekeknél, akiknél nem egyértelmű az ez irányú döntés.
  • Szakvéleményt készít. A különböző nehézségekkel – pl. tanulási, beilleszkedési nehézség – küzdő gyermekek vizsgálatát követően írásos szakvéleményt ad.
  • Dokumentációt vezet.  A saját munkáját és a gyermekek fejlődését dokumentálja.
FaLang translation system by Faboba
április 2020
H K Sz Cs P Szo V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3