Hírek

Az érettségi vizsgajegyek fellebbezésével kapcsolatos tudnivalók

Bővebben...:

A Teológia (Humán) osztályba iratkozók számára tartott online beszélgetések eredményei

Bővebben...:

Fontos tudnivalók a IX.osztályba való beiratkozásról

Bővebben...:

A Teológiai (Humán) osztályba iratkozók számára tartandó online beszélgetés beosztása

Bővebben...:

Legfrissebb videó

Támogatóink

Tisztelt Szülők és Hozzátartozók!

A Pro János Zsigmond Szövetségről

Kedves Szülők és Érdeklődők!

A Pro János Zsigmond Szövetség, mint tudják, a János Zsigmond Unitárius Kollégium mellett, támogatói minőségben működik. Azért jött létre, hogy szülők és tanárok összefogva, anyagi és szellemi befektetések révén, a lehető legjobbat nyújthassák gyermekeinknek.

Kihívásokkal teli világunkban igyekszünk megtalálni a kiegyensúlyozott módszereket ahhoz, hogy gyermekeink testi-lelki egészsége megmaradjon, fejlődjön. Ehhez többféle befektetésre van szükség.

A Szövetség az adományok által biztosított pénzalapot arra használja fel, hogy az iskolai munkát gazdagabbá, sokoldalúbbá, színesebbé, értékesebbé tegye. Ez vonatkozik konkrétan a tanulásra, könyvek, iskolai szerek vásárlása által, a kiemelkedő, tehetséges tanulók versenyeken való részvételének támogatására, rendezvények szervezésére.

Életünk, jövőnk zálogát gyermekeink jelentik. Az ő jólétük, haladásuk mindenek előtt való feladat. Ezért kérünk mindenkit, bármilyen minőségben is van jelen egy gyermek életében, tekintse létcélnak az egészséges, teljes élethez való lehetőség támogatását, anyagilag és erkölcsileg egyaránt.

Igyekszünk a Szövetség tevékenységére vonatkozó információkat megosztani Önökkel ezeken az oldalakon, hogy figyelemmel kísérhessék céljainkat és eredményeinket egyaránt.

A Szövetség tagjai lehetnek szülők, tanárok, valamint az iskolánkat segíteni akaró személyek.

A Pro János Zsigmond Szövetség 

  

Kedves szülők és érdeklődők!

Egy naptári év végéhez közeledünk, annak minden örömével és súlyával együtt. Minden relativitása ellenére, az idő meghatározó tényezője életünknek. Ezért is kapcsolódik hozzá sok ünnep, emberi létünk kiemelkedő pillanataira való emlékezés.

A nappalok látványos rövidülése, a hideg, a természet befelefordulása az embert is hasonló gondolatokra sarkallja. Mi lehetne szívet melengetőbb ilyenkor, mint a körülöttünk levőkhöz való odafordulás, a nagyobb figyelem, a lelki meleg kiárasztása mindenkire, a fények gyújtása minden szinten!

Az ember megpróbálja az időt keretek közé szorítani, az éveket napokká szelidíteni, nézi az órát, és megborzong a tehetetlenségtől. Mégis ilyenkor, a megfogyatkozott világosság keresése közben megáll, körbenéz, rácsodálkozik a homályban rejlő lehetőségekre és felismeri a pillanat fontosságát.

Álljunk meg tehát, nemcsak egy pillanatra, lassítsuk le a rohanó időt és teljesen odafordulva a mellettünk állóhoz, fogjuk meg a kezét, mondjuk el mindazt, amit eddig sietségünkre hivatkozva nem tettünk meg, gyújtsunk közösen gyertyát a szó minden vonatkozásában.

Ezzel a szándékkal fordulunk mi is most mindenki felé, megköszönve a jelenlétét a Kollégium életében. Szülőknek és jótevőknek hála az odafigyelésért, a türelemért, a megértésért, a különféle formákban eljuttatott segítségért. Kívánjuk, hogy a család, a szeretet ünnepe, a karácsony ajándékai túlmutassanak az anyagi síkon, hogy a lelki-szellemi töltekezés gazdagítsa mindenki életét. Az idővel való küzdelem pedig hozzon az új esztendőben sikeres, eredményekben gazdag napokat, megelégedést és megbékélést magunkkal és mindenkivel.

 A Pro János Zsigmond Szövetség

FaLang translation system by Faboba
Szeptember 2020
H K Sz Cs P Szo V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4