Bicăzan Silvana Luminița

román nyelv és irodalom, címzetes tanár, véglegesítő vizsga

Bună ziua, tuturor!

Sunt Silvana Bicăzan, profesoară de limba şi literatura română. Despre Raci se spune că dau mereu înapoi, dar eu sunt printre cei care încalcă regula. Chiar dacă am o fire calmă şi împăciuitoare, întotdeauna mi-a plăcut să merg înainte.

Astfel, am trecut prin Facultatea de Litere, Specializarea Română-Engleză, pe care am absolvit-o în 2006. Normal, următorul pas a fost masterul şi cum nu m-am putut decide între română şi engleză, le-am făcut pe amândouă.

Începând cu anul 2007, am fost profesoară de limba şi literatura română la L. T. „Avram Iancu”, G.Ş. „Aurel Vlaicu” şi Şcoala „Nicolae Iorga”, din Cluj-Napoca. În toamna anului 2009 am făcut primul pas în carieră: definitivatul. Meseria de profesor mă fascinează şi de aceea mă implic mereu, ca participant sau coordonator, în activităţi şi proiecte educaţionale pentru elevi şi pentru profesori.

Pe viitor îmi doresc să obţin gradele didactice, să îmi continui specializarea prin cursuri de formare şi să îmi diversific activităţile în cadrul Asociaţiei naţionale a profesorilor de limba  română,  precum şi  în calitate de formator.

Acum mă îndrept spre o dublă provocare. Prima, pe care o aştept cu mare nerăbdare, se referă la reînceperea activităţii ca profesor la Liceul „János Zsigmond”, iar cea de-a doua, la fel de provocatoare, este educaţia propriului meu fiu.

Cum nu ştim niciodată ce multe şi mari minunăţii ne rezervă viitorul e bine să le întâmpinăm cu mintea şi inima deschise. În aşteptarea apropiatei noastre întâlniri, vă transmit cele mai bune gânduri!